O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na kmíně

POMĚR:

1 ½ kg kapra, sůl, kmín, hladká mouka, 60 g slaniny, 60 g másla a trochu rybího vývaru nebo vody.

POSTUP:

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu odkrojíme, po délce rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchní straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme, posypeme celým nebo tlučeným kmínem a poprášíme hladkou moukou. V pekáči trochu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, na to položíme připravené půlky kapra a v troubě po obou stranách opečeme. Při pečení občas kapra přeléváme vypečenou šťávou, ke které podle potřeby přiléváme trochu vývaru nebo vody. Upečeného kapra dáme na mísu, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Opečené brambory, popř. bramborový salát nebo bramborová kaše a celerový nebo okurkový salát.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: hladká mouka, kapr, kmín, máslo, rybí vývar, slanina, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:29:452018-11-24 18:29:45Kapr pečený na kmíně
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený na sardeli se zeleninou
Kapr pečený s pikantní nádivkou
Kapr zapékaný na pórku
Kapr vařený po milánsku
Kapr s chřestem po italsku
Kapr se špenátem po florentinsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený po mlynářsku Kapr pečený na šalvěji
Vyjet na začátek stránky