O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapr se špenátem po florentinsku

POMĚR: 4 porce kapra po 200 g, zbavené kůže a kostí, citrónová šťáva, sůl a asi 2 dl vývaru rybího nebo přírodního bílého vína. – 800 g čerstvého špenátu, sůl, voda, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 20 g cibule, trochu mletého pepře, 80 g očištěných, na plátky nakrájených a na másle podušených žampionů nebo hříbků. – 2 vejce, 1/8 l kysané smetany a trošku nastrouhaného muškátového oříšku.

POSTUP: Připravené porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru nebo vínem a na mírném ohni zaryté pokličkou dusíme asi 14 minut. – Přebraný a dobře vypraný špenát vložíme do vařící slané vody a uvaříme nezakrytý doměkka. Uvařený špenát scedíme, pak jej ihned přelijeme studenou vodou, vymačkáme a žíněným sítem protřeme nebo na masovém strojku umeleme. Z másla, mouky a jemně nastrouhané cibulky si připravíme světlou jíšku, k ní přidáme uvařený špenát, podušené houby, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme. – Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, pak do ní dáme dušený špenát a na něj položíme vedle sebe podušeného kapra. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, přilijeme smetanu, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, dobře rozkvedláme, přelijeme tím kapra, vložíme do horké trouby a zapékáme tak dlouho, až vejce ztuhnou. – Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme také použít špenátu zmrazeného.
Podáváme v ohnivzdorné misce jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, cibule, citrón, hladká mouka, hříbky, kapr, kysaná smetana, máslo, mletý pepř, muškátový oříšek, rybí vývar, špenát, sůl, vejce, žampióny
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:35:012018-12-10 00:35:02Kapr se špenátem po florentinsku
Mohlo by se vám líbit
Kapří pěna
Květák dušený s holandskou omáčkou
Kapr pečený na šalvěji
Kapr vařený na modro s ořechovými brambůrky
Rybářská kapří polévka
Kapr zapékaný s vejci
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr na zelenině po rostocku Kapr s chřestem po italsku
Vyjet na začátek stránky