O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený s pikantní nádivkou

POMĚR:

Jednu půlku očištěného a páteřní kosti zbaveného kapra (o hmotnosti asi 600 g až 800 g) a sůl. – Na nádivku: 60 g másla, 2 žemle, ¼ l mléka, 1 vejce, 4 sardele nebo 2 lžičky sardelové pasty, trochu soli, majoránky a petrželky. – Máslo na pečení.

POSTUP:

Hřbet kapra několikrát šikmo mělce nakrojíme, aby se při pečení nekroutil. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme připravenou osolenou půlku kapra hřbetem dolů, povrch půlky kapra potřeme připravenou nádivkou a v horké troubě pečeme asi 30 minut.
Úprava nádivky: V misce utřeme máslo s prolisovanými sardelemi nebo pastou do pěny, přidáme ostrouhané rozčtvrcené žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a na masovém strojku umleté nebo sítem protřené, vejce, trochu soli, koření, jemně rozsekanou petrželku a vše dobře promícháme. Nádivka musí být dostatečně hustá. Je-li řídká, přimícháme do ní trochu strouhanky. Hotovou nádivku před použitím postavíme na chvíli do chladu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené brambory a okurkový nebo hlávkový salát, popř. kompot.
Pro 4 – 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: kapr, majoránka, máslo, mléko, petrželka, sardelová pasta, sůl, vejce, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:23:412018-11-24 18:23:41Kapr pečený s pikantní nádivkou
Mohlo by se vám líbit
Jihočeská kapří polévka zadělávaná
Celerový salát s vlašskými ořechy
Kapr s mandlemi po španělsku
Kapr dušený na slanině po maďarsku
Kapr pečený v alobalu
Kapr vařený s máslem
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr nadívaný pečený Kapr pečený po čínsku
Vyjet na začátek stránky