O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po čínsku

POMĚR:

Půlka kapra zbaveného kostí a kůže (asi 600 g čistého rybího masa), sůl, 80 g hladké mouky, 60 g ve vodě máčené škrobové moučky a asi 80 až 100 g oleje.
Na sladkokyselou omáčku: 40 g cibule, 100 g ve vodě nabobtnalého zázvoru, stroužek česneku, lžíce oleje, 2 lžičky worchestrové omáčky, lžička polévkového koření Vitana, 5 lžic vývaru z kostky masoxu, 5 lžic octa, 120 g pískového cukru, 2 lžíce červeného vermutu a 30 g ve vodě máčené škrobové moučky (na 30 g škrobové moučky nalijeme 1 ½ lžíce vody, zamícháme a necháme asi ½ hodiny stát).

POSTUP:

Připravenou půlku kapra nakrájíme na 4 stejně silné plátky, lehce je naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a potřeme ve vodě máčenou škrobovou moučkou. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme připraveného kapra a pečeme ho v něm tak dlouho, až je povrch hodně křupavý. Takto upraveného kapra přendáme na talíř, přelijeme ihned sladkokyselou omáčkou a podáváme. (Při přelévání omáčkou má být kapr tak horký, aby se omáčka na něm škvařila). PŘÍPRAVA SLADKOKYSELÉ OMÁČKY: Cibuli, česnek a ve vodě nabobtnalý zázvor nadrobno rozsekáme. (Zázvor vcelku namočíme den před upotřebením do studené vody, aby změkl a nabobtnal). V pánvi rozehřejeme olej, připravenou směs v něm zpěníme, zalijeme worcestrovou omáčkou a polévkovým kořením, vývarem, octem, přidáme cukr, vermut, trochu zavaříme a nakonec zahustíme máčenou škrobovou moučkou a použijeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušená nebo vařená rýže.
Pro 2 – 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: červené víno, česnek, cibule, cukr, hladká mouka, kapří maso, masox, ocet, olej, polévkové koření, škrobová moučka, sůl, worcestrová omáčka, zázvor
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:24:182018-11-24 18:24:18Kapr pečený po čínsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný s anglickou slaninou
Míchaná vejce s kapřím masem (jako mozeček)
Kapří pěna
Čištění rybího vývaru
Rýže dušená
Kapr pečený po cikánsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený s pikantní nádivkou Kapr pečený po ďábelsku
Vyjet na začátek stránky