O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Hrášek zelený dušený

POMĚR:

600 g mladého, čerstvě vyloupaného hrášku, sůl, voda, 50 g másla a asi 30 g cukru.

POSTUP:

Opraný hrášek povaříme nepřikrytý ve slané vařící vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Pak jej v kastrole na másle podusíme, podle chuti osladíme, je-li třeba, ještě přisolíme a lehce promícháme.
OBMĚNA: Použijeme-li hrášku sterilovaného, pak jej scezený přímo v másle dusíme. – Použijeme-li hrášku zmrazeného, necháme ho částečně rozmrazit a před dušením ho ve slané vodě vařící krátce povaříme.
Podáváme jako přílohu k vařenému, dušenému, pečenému a grilovanému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cukr, hrášek, máslo, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:57:032018-11-27 04:21:12Hrášek zelený dušený
Mohlo by se vám líbit
Kapří smaženice
Kapr dušený po plzeňsku
Kapr vařený na modro s ořechovými brambůrky
Kapr pečený
Celerový salát s vlašskými ořechy
Kapří mlíčí smažené
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Hrášek zelený s mrkví Fazolky vařené po francouzsku
Vyjet na začátek stránky