O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Brambory pečené na tuku

POMĚR:

1 ½ kg brambor, 100 g sádla nebo oleje a sůl.

POSTUP:

Větší omyté brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1ú2 cm silné a vkládáme je do studené pitné vody, aby nezčernaly. Nemáčíme je však dlouho. Před úpravou brambory v čisté utěrce osušíme. Pak je v troubě na pekáči nezakryté v rozehřátém tuku po obou stranách do zlatohněda opečeme. Brambory můžeme buď před pečením nebo až po upečení osolit, popř. posypat také kmínem.
POZNÁMKA: Brambory pečeme vždy jen v jedné vrstvě. Proto volíme na pečení širší nádobu. – Pečení brambor v troubě trvá asi 15 minut.
Podáváme jako přílohu k pečenému a smaženému kapru, kapru pečenému na roštu, v alobalu, ke kapřímu špízu apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, olej, sádlo, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:45:202018-11-27 04:22:08Brambory pečené na tuku
Mohlo by se vám líbit
Majonéza se smetanou (smetanová)
Kapr pečený po srbsku
Hrášek zelený dušený
Ořechový křen
Máslové knedlíčky
Koprová omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Brambory pečené, ozdobné Bramborový sníh
Vyjet na začátek stránky