O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na sardeli

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, sůl, hladká mouka, 60 g másla, 50 g cibule, 8 zrnek pepře, hřebíček, bobkový list, kousek citrónové kůry, 2 lžičky sardelové pasty, trochu rybího vývaru nebo vody a ¼ l kysané smetany.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme a poprášíme moukou. V kastrole na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, sardelovou pastu a promícháme. Na to pak vložíme připravené porce kapra a pečeme asi 15 minut v troubě. Při pečení podlijeme kapra trochou vývaru nebo vody. Před dopečením jej přelijeme smetanou kysanou. Upečenou rybu upravíme na nahřátou mísu a na ni procedíme smetanovou omáčku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, cibule, citrónová kůra, hladká mouka, hřebíček, kapr, kysaná smetana, máslo, pepř, rybí vývar, sardelová pasta, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:19:062018-11-24 18:19:06Kapr pečený na sardeli
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený na smetaně s houbami
Kaparová omáčka
Kapří tokáň
Kapr dušený s kaparovou omáčkou
Kapří perkelt
Rožmberský salát
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený na sardeli se zeleninou Kapr pečený na oleji s křenem
Vyjet na začátek stránky