O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr vařený po anglicku

POMĚR:

4 porce šupinatého kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, trochu muškátového květu, 1 cibule, půl lžičky usekané petrželky a pažitky, kousek křenu, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 1 hřebíček, ½ l vody a ½ l přírodního bílého vína. – na jíšku: 30 g másla a 20 g hladké mouky. – Na zjemnění 1 dl smetany a 1 žloutek.

POSTUP:

Očištěné porce kapra osolíme, opepříme a posypeme tlučeným muškátovým květem. Do kastrolu nalijeme vodu a bílé víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a pažitku, křen, koření a sůl a 15 minut vaříme. Teprve potom vložíme do vývaru připravené porce kapra a pomalým varem vaříme asi 16 až 18 minut. Uvařené porce kapra opatrně vyjmeme rybí lopatkou, urovnáme na mísu a postavíme a teplo. Vývar z kapra procedíme. Másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji prochladlým procezeným vývarem z kapra (asi ¼ l), za občasného míchání asi 15 až 20 minut povaříme, zjemníme žloutkem ve smetaně a kapra upraveného na míse přelijeme horkou omáčkou. – (Ze zbylého vývaru připravíme polévku).
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory sypané jemně rozsekanou petrželkou.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, bobkový list, cibule, hladká mouka, hřebíček, kapr, křen, máslo, muškátový květ, pažitka, pepř, petrželka, smetana, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:40:322018-11-24 18:40:32Kapr vařený po anglicku
Mohlo by se vám líbit
Kapr marinovaný s banánem
Koprová omáčka
Kapr smažený po kyjevsku
Kapr se špenátem po florentinsku
Kapr pečený na oleji s křenem
Kapr pečený po cikánsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr vařený po milánsku Kapr vařený po polsku
Vyjet na začátek stránky