O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům

Celerový salát s vlašskými ořechy

POMĚR:

600 g celeru, sůl, 3 dl vody, 4 zrnka pepře, 1 bobkový list, asi 1/8 l octa, šťáva z jednoho citrónu, 20 g cukru, popřípadě 2 lžíce malinové šťávy, asi lžíce oleje a 150 g vlašských ořechů.

POSTUP:

Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl, koření, ocet a vše přivedeme do varu. Mezitím oloupeme omytý celer, nakrájíme jej na plátky asi 3 mm silné nebo na kostičky, vložíme je do vařící vody a asi 15 minut dusíme. Měkký celer scedíme a vložíme do salátové mísy. Vývar z podušeného celeru procedíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu, malinovou šťávu, sůl, olej, dobře promícháme a takto připravenou marinádu na celer nalijeme. Marinády musí být tolik, aby celer byl potopený. Hotový salát postavíme do chladničky. Před podáváním posypeme jednotlivé porce celeru nadrobno rozsekanými ořechy.
Podáváme k pečenému a smaženému kapru, k pečenému kapru na grilu, v alobalu apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, celer, citrón, cukr, malinová šťáva, ocet, olej, pepř, sůl, vlašské ořechy
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:13:442018-11-27 04:25:10Celerový salát s vlašskými ořechy
Mohlo by se vám líbit
Kapří majonéza
Ořechový křen
Kapr vařený s celerem
Kapří karbanátky
Kapr smažený
Kapr vařený v pivě
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Bramborový salát obyčejný Okurkový salát
Vyjet na začátek stránky