O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po cikánsku

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej na pečení, 100 g cibule, 3 zelené papriky, 120 g žampionů nebo hříbků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového kečupu a asi 1 dl červeného vína.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě do růžova. Mezitím v kastrole na troše oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme.
Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citrónem.
Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři.
Příloha: K teplému pokrmu vařené brambory, k studenému chléb nebo slané rohlíky.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: červené víno, česnek, cibule, hladká mouka, hříbky, kapr, kečup, olej, pepř, sůl, žampióny, zelená paprika
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:15:432018-11-24 18:15:43Kapr pečený po cikánsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný na pórku
Kapr pečený v alobalu
Kapr s chřestem po italsku
Kapr na zelenině po rostocku
Míchaná vejce s kapřím masem (jako mozeček)
Kapr pečený na roštu s petrželovým máslem
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří soljanka čirá po moskevsku Kapr pečený po srbsku
Vyjet na začátek stránky