O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr dušený po polsku s šedou omáčkou

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl a asi 1 litr zeleninového nebo rybího vývaru (viz recept č. 13). – Na omáčku: 50 g másla, 40 g hladké mouky, 20 g cibule, zbylý vývar, 1 dl přírodního červeného vína, 40 g mandlí, 40 g rozinek, kousek nastrouhané citrónové kůry, 50 g perníku, sůl, asi 30 g cukru a šťáva z 1 citrónu.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, dáme vedle sebe do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a na mírném ohni zakryté pokličkou dusíme asi 15 minut. – mezitím si připravíme omáčku: z másla, mouky a drobně nakrájené cibule si připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme zbylým studeným vývarem (asi ½ l) a vaříme zvolna za stálého míchání na mírném ohni asi 15 minut. Pak do omáčky přidáme nastrouhaný perník a dobře jej rozvaříme. Nyní omáčku protřeme sítem, přilijeme víno, citrónovou šťávu, přidáme sůl, cukr, spařené a na nudličky nakrájené mandle, přebrané očištěné rozinky, citrónovou kůru a silně nahřejeme.
Udušené porce kapra opatrně vyjmeme rybí lopatkou, vložíme do připravené omáčky a dobře prohřejeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, vařené flíčky nebo dušená rýže.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: červené víno, cibule, citrón, cukr, hladká mouka, kapr, mandle, máslo, perník, rozinky, rybí vývar, sůl, zeleninový vývar
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:31:132018-11-24 18:31:13Kapr dušený po polsku s šedou omáčkou
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený po řecku
Kapří polévka s hrachem zadělávaná
Kapr smažený v těstíčku
Hrášek zelený s mrkví
Rosol (aspik) – rychlá úprava bez čištění
Kapr vařený s holandskou omáčkou
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr dušený na červeném víně po bungursku Kapr zapékaný s rajčaty
Vyjet na začátek stránky