O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Velikonoční kapr pečený

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, sůl, citrón, 80 g másla na pečení, petrželka, 2 natvrdo uvařená vejce, lžička kaparů a 40 g másla na zjemnění šťávy.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezu vložíme dílek citrónu. Připraveného kapra pečeme v pánvi na másle asi 12 až 15 minut. Upečeného kapra urovnáme na mísu a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citrónovou šťávou, krátce povaříme a přelijeme jí kapra upraveného na míse.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory maštěné máslem a sypané jemně rozsekanou petrželkou.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, kapary, kapr, máslo, petrželka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:21:382018-11-24 18:21:38Velikonoční kapr pečený
Mohlo by se vám líbit
Kapr marinovaný po orientálsku
Kapr marinovaný pro labužníky
Hořčicová omáčka
Kapr s mandlemi po španělsku
Kapr pečený s pikantní studenou omáčkou
Kapří hašé
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený na roštu s petrželovým máslem Silvestrovský kapr pečený po vídeňsku
Vyjet na začátek stránky