O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy

Kapr vařený na modro v rosolu

Poměr:

6 porcí uvařeného kapra na modro (viz recept č. 39), uvařená zelenina z vývaru a 1 ½ litru tekutého studeného rybího rosolu, zhotoveného z rybího vývaru (viz recept č. 190). – 1 menší pekáč nebo plechové podlouhlé tvořítko.

Postup:

Na dno pekáče nebo tvořítka nalijeme 1 cm vysokou vrstvu rosolu a necháme v chladničce ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu rosolu narovnáme hřbetem vzhůru uvařené porce kapra, zbavené větších kostí, nasypeme mezi ně uvařenou, an nudličky nakrájenou, scezenou a vychladlou zeleninu. Zalijeme ji trochou rosolu, aby přituhla, a pak teprve pekáč nebo tvořítko rosolem dolijeme a postavíme do chladničky k ztuhnutí. Povrch pokrmu můžeme ještě ozdobit sterilovaným zeleným hrášek a na plátky nakrájenými rajčaty, ozdobu pokapat tekutým rosolem a znovu nechat v chladničce ztuhnout.
Po ztuhnutí rosolu vykrajujeme stejnoměrné porce a upravíme je na mísu.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo rohlík a tatarská omáčka.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: kapr, rybí rosol, vývar
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 13:17:392018-11-27 04:18:03Kapr vařený na modro v rosolu
Mohlo by se vám líbit
Kapří pěna
Kapří špíz
Kapr smažený po Švédsku
Kapr zapékaný s anglickou slaninou
Kapr dušený na paprice
Velikonoční kapr pečený
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Žampionová rýže Rybí rosol (aspik)
Vyjet na začátek stránky