O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr s jablky pečený v alobalu

POMĚR:

4 porce kapra po 200 g, sůl, mletý pepř, popř. trochu kari koření, citrónová šťáva, 80 g másla, 1 větší jablko, 1 větší tvrdší rajče, 1 cibule a nepatrně cukru. – Alobal.

POSTUP:

každou porci očištěného, omytého a osušeného kapra osolíme, položíme zvlášť na přiměřeně velký a máslem potřený kus alobalu, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme. Na jednotlivé porce pak položíme nejdříve kousek másla, pak kolečko cibule, na ně kolečko oloupaného a jádřince zbaveného jablka, na to plátek rajčete, který mírně osolíme a osladíme. Nyní obložené porce kapra dobře zabalíme do alobalu, aby nemohla při pečení šťávu z alobalu unikat, složíme na plech nebo na pekáč, do kterého nalijeme trochu vody a pečeme ve středně horké troubě asi půl hodiny. Po upečení položíme zabalené porce kapra na mísu a obal rozevřeme.
Podáváme ke slavnostnější příležitosti.
Příloha: Slané pečivo.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: alobal, cibule, citrón, cukr, jablko, kapr, kari, máslo, pepř, rajčata, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:20:192018-11-24 18:20:19Kapr s jablky pečený v alobalu
Mohlo by se vám líbit
Kapr marinovaný po hambursku
Kapří karbanátky
Kapr zapékaný s mandlemi a ořechy
Kapr vařený s celerem
Kapr dušený v leču
Kapr smažený v těstíčku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Pečení kapra v přírodě Kapr pečený v alobalu
Vyjet na začátek stránky