O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Smažené topinky

Tmavý chléb nakrájíme na krajíčky 1 cm silné a kůrku odkrojíme. Z krajíčků pak vykrajujeme nožem čtvercové, obdélníkové, nebo trojhranné tvary, anebo vhodným vykrajovačem tvary okrouhlé. Jednotlivé tvary se ponejvíce upravují o průměru 5 – 6 cm. Topinky však mohou být i větší, což záleží na tom, jakému účelu mají sloužit.

Připravené tvary tmavého chleba v rozehřátém tuku, nejlépe v oleji, dozlatova vysmažíme. Důležité je, aby tuk byl dostatečně horký, topinky aby v něm plavaly, a smažíme, aby bylo rychlé. Pak je povrch topinek stejnoměrně zbarvený křupavý a vnitřek vláčný. Topinky, které smažíme ve slabě rozehřátém tuku, nasávají příliš mnoho tuku a jsou pak nejen uvnitř houbovitě měkké, ale také tíže stravitelné.

Smažené topinky jsou vhodnou přílohou ke kapřímu hašé, ke kapru pečenému na oleji, na grilu, v alobalu apod. Smažené topinky můžeme také potřít teplým kapřím hašé (viz recept č. 116) a podávat je jako zákusek k vínu.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: chleba, olej
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:46:232018-11-27 04:21:53Smažené topinky
Mohlo by se vám líbit
Kapří perkelt
Kapr smažený se šunkou
Remuládová omáčka
Kapr pečený po labužnicku
Kapří špíz
Kapr vařený na černo
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Bramborový sníh Rýže dušená
Vyjet na začátek stránky