O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na smetaně s vejci

POMĚR:

6 porcí kapra po 200 g, 100 g šunky nebo anglické slaniny, sůl, 60 g másla, 40 g cibule, asi 4 dl sladké smetany a 3 natvrdo uvařená vejce.

POSTUP:

Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, kůži stáhneme a pak je protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou nebo slaninou a osolíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, na dno nasypeme jemně rozsekanou cibuli, na to položíme vedle sebe připravené porce kapra, zalijeme rozkvedlanou smetanou a v horké troubě pečeme doměkka. Před podáváním posypeme povrch pokrmu drobně sekanými vejci.
Podáváme v míse, ve které se porce kapra pekly, jako večeři nebo k slavnostnější příležitosti.
Příloha: Máslové knedlíčky (viz recept č. 150) nebo vařená rýže.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:17:362018-11-24 18:17:36Kapr pečený na smetaně s vejci
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po labužnicku

POMĚR:

6 porcí kapra, sůl, mletý pepř, 1 citrón, 80 g oleje, 80 g másla 40 g mandlí, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g rozinek, ¼ l plzeňského piva – 12°, 80 g oloupaných žemlí, asi ¼ l rybího vývaru na podlití a petrželka.

POSTUP:

Z porcí kapra stáhneme kůži, porce osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po všech stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivě namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citrónem a petrželkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:17:112018-11-24 18:17:11Kapr pečený po labužnicku
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po gruzínsku

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl, půl lžičky mletého zázvoru, 100 g másla, 1 menší cibule, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu tymiánu, trochu rybího vývaru nebo vody a ¼ l smetany.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián a vařečkou promícháme. Na to pak naklademe připravené porce kapra, trochou horkého másla je přelijeme a v troubě asi 20 minut pečeme. Při pečení poléváme kapra trochou vývaru nebo vody. Před dopečením jej pak přelijeme smetanou. Upečeného kapra upravíme na nahřátou mísu a na něj procedíme smetanovou šťávu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:16:422018-11-24 18:16:42Kapr pečený po gruzínsku
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po srbsku

POMĚR:

1 ½ kg šupinatého kapra, sůl, 80 g másla, 600 g slaniny, 1 kg napolo uvařených brambor, 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou, ¼ l smetany a asi 40 g másla na vymazání pekáče.

POSTUP:

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocasní partii odkrojíme, po délce ho rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchní straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne hnědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na mísu, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme na plátky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Brambory, které se pekly současně s rybou, a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:16:122018-11-24 18:16:12Kapr pečený po srbsku
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po cikánsku

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej na pečení, 100 g cibule, 3 zelené papriky, 120 g žampionů nebo hříbků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového kečupu a asi 1 dl červeného vína.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě do růžova. Mezitím v kastrole na troše oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme.
Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citrónem.
Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři.
Příloha: K teplému pokrmu vařené brambory, k studenému chléb nebo slané rohlíky.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:15:432018-11-24 18:15:43Kapr pečený po cikánsku
Page 8 of 8«‹678

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Vyjet na začátek stránky