O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Vývary a polévky z kapra

Kapří polévka krémová

POMĚR:

60 g másla, 50 g hladké mouky, 1 ¼ l rybího vývaru (viz recept č. 13), ¼ l mléka, 300 g vařeného nebo dušeného kapřího masa, sůl, trochu mletého pepře, 4 lžíce bílého vína a na zjemnění 1 žloutek a 4 lžíce tekuté šlehačky.

POSTUP:

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme studeným rybím vývarem a mlékem a za stálého míchání ji asi 20 minut povaříme. Pak přidáme na masovém strojku umleté a žíněným sítem protřené rybí maso, podle chuti osolíme, okořeníme, přichutíme bílým vínem a za stálého míchání ještě krátce povaříme. Nakonec krémovou polévku zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně. Zjemněnou polévku nesmíme již vařit. Nepodáváme-li jí hned, udržujeme ji teplou ve vodní lázni. Jednotlivé porce polévky posypeme před podáváním jemně rozsekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pro 4-6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, hladká mouka, kapří maso, máslo, mléko, pepř, rybí vývar, šlehačka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:43:342018-11-26 01:57:50Kapří polévka krémová
Mohlo by se vám líbit
Koprová omáčka
Kapr pečený po srbsku
Hrášek zelený s mrkví
Kapr smažený v bramborovém těstíčku
Kapr na zelenině po rostocku
Majonéza se smetanou (smetanová)
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Vývar z kapra (Rybí vývar) Kapří polévka s houbami
Vyjet na začátek stránky